Maso všech zvířat je přece stejné
Vyjádřete svůj názor
Anketa
Snědli byste psí/kočičí maso?
Reklama
Jsme na Facebooku

Pečené morčata

Morče je u jižní Americe oblíbenou pochoutkou, už jeho anglický název Guinea pig (Guineiské prasátko) napovídá, že s původní chovatelský účel těchto hlodavců není chov jako domácí mazlíček, ale  prostý chov na maso.Morče bylo domestikováno již před pěti tisíci lety a bylo chováno v oblasti dnešní Chile a Peru jako zdroj masa a kůže, ale také často jako domácí mazlíčci.

Maso morčete je výborné grilované a podávané se zeleninovou oblohou.

Jeden z receptů, podle kterých peruánští kuchaři morčata chystají, radí posypat maso pepřem, kmínem a solí, a následně rozehřát olej na pánvi. Maso obalené v mouce (bez předchozího namáčení do vajíčka) se pak položí na rozpálenou pánev s olejem a obě strany se osmaží dozlatova. Maso se posléze servíruje s vařenými bramborami či s manioky (sladké brambory). Místo zeleninové oblohy lze v rámci tohoto receptu připravit salát z rajčat, cibule a citrónové šťávy.

V peruánských městech se grilovaná morčata prodávají přímo na ulicích a ve stáncích rychlého občerstvení.

2 komentáře u Pečené morčata

  • Tak morčata, co já vím, jsou u mě známá s tím, že jsou pokusní králíčci (vždyť „Guinea pig“ znamená „pokusný králík“), to samé králíčci. Já to vím, že se až do nedávna používali i na jídlo – dnes už je to spíš domácí mazlíček. Ono do nedávné doby, se jedlo KAŽDÉ zvíře, z KAŽDÉHO zvířete se něco zužitkovalo, ale protože tato zvířata jsou už vyhynulá (nebo vyhynou), tak až teď (počítá se 1990 a později) je dnes pobuřující, ubližovat jim. Ale zase je legrace, že lidi berou krávu pouze na maso. U mě je zase na mléko, ale zase hovězí mě monentálně nikdy nechutnalo – bylo tuhé. A ta Peruánská kuchyně – žádná neexistuje. To je jen pouze mix Španělské a Indiánské kuchyně, kde Indiáni už bohužel téměř vymřeli.

Napsat komentář k Jéza Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>