Maso všech zvířat je přece stejné
Vyjádřete svůj názor
Anketa
Snědli byste psí/kočičí maso?
Reklama
Jsme na Facebooku

Žabí stehýnka jako zapomenutá pochoutka českých gurmánů

Žaby jsou vnímány jako výhradní jídlo Francouzů, ale tato představa je zcestná, neboť podobně jako želvy jsou součástí tradičních Českých receptů. Zmínky o konzumaci žab pocházejí již z 18. století a na počátku 20. století sesbíral recepty na jejich zpracování.

Je nutné podotknout, že naše žáby jsou zákonem chráněné a jejich lov je tedy zakázán. Lov probíhal ve vodě na kus červené látky. Po chycení doporučuje Zíbrt umrtvit žábu ranou do hlavy aby zbytečně netrpěla a odříznout stehna, která se dále upravují. Z žabích pochoutek lze vyzvednout třeba polévku z žabím masem, žabí paštiku, dušené či smažené žáby nebo vynikající žabí karbanátky.

Žabí maso můžete vzácně kupit i u nás, jen je potřeba trošku hledat.

1 komentář u Žabí stehýnka jako zapomenutá pochoutka českých gurmánů

  • Упоение у меня немыслимое. Как ни крути, я снова-здорово попал на Ваш ненаглядный портал.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>